Algav sõraliste jaht võib rohkem loomi maanteedele tuua

BNS
Copy
Põder tee ääres.
Põder tee ääres. Foto: ANDRUS EESMAA / JT/EMF

Oktoobriga algab ajujahihooaeg sõralistele ning nädalavahetustel peetavad ühisjahid võivad suurendada metsloomade liikuvust, mis omakorda suurendab ohtu, et autod võivad loomadega kokku põrgata.

Eesti Jahimeeste Selts (EJS) kutsub seetõttu inimesi üles tähelepanelikkusele metsas ja asulavälistel teedel liikudes, teatas seltsi pressiesindaja.

«Oktoobriga algava aju- ja koertega jahi eesmärk on uluksõraliste arvukuse reguleerimine,» ütles EJS-i president Margus Puust. «Seda tehakse lähtudes teadlaste ettepanekutest ja vastavalt maakondlike jahindusnõukogude kokkulepetele. Jahimeeste peetavad ühisjahid võivad ulukite liikuvust suurendada ja seetõttu palume liiklejatel olla tavalisest tähelepanelikumad. Seda eriti nädalavahetustel.»

Jahindusnõukogudes on kokku lepitud, et sellel jahiaastal kütitakse Eestis kokku 5063 põtra, 3148 punahirve, 8335 metssiga ja 24 428 metskitse. Jahieeskirja järgi kestab ajujaht põdrale 15. detsembrini, metskitsele 31. jaanuarini, punahirvele 15. veebruarini ja metsseale jahikoeraga 31. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles