RIIGIEELARVE 2022. Uut lootust pakub valitsus enne riigikogu valimisi (16)

Copy
«Kui on head hetked, siis nendest tuleb ka rõõmu tunda: kui me saame teha häid asju isegi, kui järgmisel hetkel ümber nurga võib meid varitseda järgmine kriis,» sõnas peaminister Kaja Kallas pärast 2022. aasta riigieelarve tutvustamist.
«Kui on head hetked, siis nendest tuleb ka rõõmu tunda: kui me saame teha häid asju isegi, kui järgmisel hetkel ümber nurga võib meid varitseda järgmine kriis,» sõnas peaminister Kaja Kallas pärast 2022. aasta riigieelarve tutvustamist. Foto: Remo Tõnismäe

Tuleva aasta riigieelarve paistab silma märkimisväärselt väiksemaks kahanenud puudujäägiga ning kevadel plaanitust väiksemate kärbetega.

Valitsus kiitis eile heaks 2022. aasta riigieelarve. Eelarve kulude maht on 13,64 ning tulude maht 13,13 miljardit eurot. Investeeringute maht on 716 miljonit eurot.

Kui tänavuseks eelarve puudujäägiks ennustatakse 1,9 miljardit eurot, siis 2022. aasta puudujääk peaks prognoosi järgi olema 510 miljonit eurot. See on oodatust kiirem puudujäägi vähenemine, tunnistasid võimupoliitikud.

Valitsus nimetab tuleva aasta eelarvet heade uudiste, uue lootuse ja koroonakriisi seljatamise eelarveks. Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) toonitas, et just hea majanduskasv on võimaldanud ka suurt eelarve puudujääki katta.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles