Lõuna-Eesti ettevõtetest tabati ebaseaduslikult töötanud välismaalased (2)

BNS
Copy
Politseiauto. Foto on illustratiivne.
Politseiauto. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks (Lõuna-Eesti Postimees)

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud kontrollisid neljapäeval Lõuna-Eesti ettevõtteid selgitamaks, kas seal töötavatel inimestel on seaduslik alus riigis viibimiseks ning töötamiseks.

Valgamaa kontrollkäigul avastati üks Ukraina ja üks Moldova kodanik, kel puudus lühiajalise Eestis töötamise registreering. Mõlemale isikule määrati välismaalase seaduse rikkumise eest 100-eurone rahatrahv. Lisaks puudus mõlemal töötajal ka kanne maksu- ja tolliameti töötamise registris, mistõttu edastati info edasisteks toiminguteks ka sealsetele kolleegidele.

Samal päeval kontrollisid migratsioonijärelevalveametnikud ka Tartumaa ettevõtteid selgitamaks, kas siin töötavatel inimestel on olemas seaduslik alus riigis viibimiseks ja töötamiseks. Tartu linnas kontrollitud ehitusobjektilt avastasid ametnikud ühe Ukraina kodaniku, kel puudus nõuetekohane lühiajalise töötamise registreering, talle määrati rikkumise eest 200-eurone rahatrahv.

Kambja vallas kontrollitud objektilt avastati seevastu aga kolm Ukraina kodanikku, kel puudus seaduslik alus riigis viibimiseks. Neile koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

Lisaks avastati Reolas kontrollitud objektil ukrainlane, kel puudus lühiajalise töötamise registreering. Tema viisavaba viibimine lõpetati ennetähtaegselt ning talle määrati välismaalase seaduse rikkumise eest 300-eurone rahatrahv.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles