NÄDALA RESTORAN Weis. Peidus pärl betooni vahel

Britt Rosen
Copy
Kutsuvad tuled: Weis õhtuhämaruses. FOTO: Britt Rosen
Kutsuvad tuled: Weis õhtuhämaruses. FOTO: Britt Rosen Foto: Britt Rosen

ROHKEM KUI VEIS. Ärge laske end nimest Weis eksitada. Peale veiseliha saab restos selget angersägasuppi, krõbedat kana või kookospiimaseid merekarpe.

Autotiheda tee ja Mustamäe korrusmajade vahele surutud Kuldnoka tänava otsa sattudes on raske aimata, et nurgapealse rohke roheluse varjus peidab end suure verandaga vana maja, mis ümberkaudsete betoontahukatega võrreldes mõjub nukulikult. Justkui väike salaoaas. Aga mis põhiline: seal on end sisse seadnud Weise resto, mille köögistaariks on küll veiseliha, kuid ei puudu mereline restoraniklassika või sealiha ega ka taimetoit.

Ettekandjate sõnul sõjaeelsesse aega ulatuva minevikuga ja praegu üles vuntsitud majakese akendest kumab soe valgus ning söögisaaliks sätitud verandal sumisevad argipäevaõhtuti väikesed seltskonnad. Vägisi tuleb meelde kadunud Umami-nimeline söögikoht Mustamäe ja Õismäe vahel oma juugendliku joone ja lopsaka õunaaiaga – maitsekütid õhkavad selle järele tänini. Või ka kohvik Kohalik Uue Maailma linnajaos, mis rõõmustab lähikonna rahvast tänini. Mõlemad paigutasid söögikoha nutikalt endisesse elumajja nagu Weis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles