Relvaomanike liit: relvaseaduse arutelusse oleks võinud kaasata ka meid

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti Relvaomanike liit hakkab esindama nii jahimehi, laskesportlasi kui ka inimesi, kes on relva soetanud turvalisuse tagamiseks.
Eesti Relvaomanike liit hakkab esindama nii jahimehi, laskesportlasi kui ka inimesi, kes on relva soetanud turvalisuse tagamiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna teatas siseminister Kristian Jaani (KE), et saatis kooskõlastusringile eelnõu, mille eesmärk on tõhustada relvaloa saamisele eelnevaid kontrollitoiminguid. Eesti relvaomanike liit (ERL) aga näeb, et ainult terviseandmeid vaadates ei pruugi perearst kogu tõde näha. 

«Kindlasti on teatud süütegude puhul mõistlik inimene relvaloast ilma jätta, kuid samas on muidugi omapärane, et näiteks tapmine aegub Eestis kõigest kümne aastaga, ehk riik ei pea seda süütegu just üleliia tõsiseks,» kommenteeris ERL Postimehele. 

Liidu sõnul tekitab küsimusi, kas alkoholiravil või psühhiaatri poole pöördunud inimene peaks seetõttu relvaloast ilma jääma. «Kui inimesel selline kirves pea kohal ripub, ei pruugi ta abi otsida ning olukord võib seetõttu ka üllatuslikult kontrolli alt väljuda. Seda me ju kindlasti ei soovi ning häbimärgistamine pole demokraatlikule ühiskonnale kohane,» selgitas relvaomanike ühendus. 

Veel märkis ERL, et eelnõu arutelusse oleks võinud kaasata ka neid, nii nagu siseministeerium oli lubanud. «Relvaomanikke koondava organisatsioonina esindame just keskmist relvaomanikku,» põhjendas ERL. 

Siseministeerium soovib ERLile mainida, et nüüd ongi liidu võimalus, kuna eelnõu läks kooskõlastusringile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles