Kelmid üritasid Tallinna elanikelt kätte saada üle 26 000 euro

BNS
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuur sai neljapäeval taas kolm uut kuriteoteadet kelmide tegevuse kohta, kus kannatanud jäid ilma tuhandetest eurodest.

20. septembril võttis 65-aastase Mustamäel elava naisega ühendust väidetav Swedbanki töötaja, kes teavitas kahtlasest tehingust naise pangakontol ja pakkus abi ebaseadusliku tegevuse peatamisel. Kelm sai kaugjuurdepääsu AnyDesk programmi abil naise arvutile ja tema pangakontole, kust tehti 8498 euro eest makseid ühele kontole ja 8950 euro eest teisele kontole. Viimane makse õnnestus panga abil tagasi saada.

22. septembril võttis 38-aastase Lasnamäel elava naisega ühendust väidetav kaitsepolitsei töötaja, kes teavitas kahtlastest tehingutest naise kontol ja probleemidest Smart-IDga ning pakkus abi nende lahendamisel. Seejärel palus kelm telefoni teel naise isikukoodi ja internetipanga kasutajatunnust, mille tulemusel saadi naise kontole ligipääs ning teostati sealt edasi makseid summas 3450 eurot ja 2120 eurot. Neist viimane õnnestus panga abil tagasi saada.

29. septembril helistas Haaberstis elavale 39-aastasele mehele vene keelt kõnelev naine, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja teatas, et mehe kontolt taheti teha ebaseaduslik tehing. Mees avaldas helistajale oma isikukoodi ning kinnitas Smart-ID vahendusel tehingud. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt on kadunud 3000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles