Riigipiir on nõrkadele Iraagi illegaal jõudis Bagdadist Valgevene kaudu Tallinnasse vaid viie päevaga (5)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Inimese smugeldaja oli oma BMW pagasiluugi ette paigaldanud jalgratta, mis andis talle võimaluse kontrollimise korral väita, et pagasiluuki ei saa avada.
Inimese smugeldaja oli oma BMW pagasiluugi ette paigaldanud jalgratta, mis andis talle võimaluse kontrollimise korral väita, et pagasiluuki ei saa avada. Foto: Kohtutoimik

Valgevene võimude korraldatud migratsioonilaine Läti ja Leedu piirile on juba ammu probleem ka Eestile, seda tõestas augusti lõpus ilmekalt iraaklane Abdullah, kellel kulus ­Bagdadist ebaseaduslikult Tallinna jõudmiseks vaid viis päeva.

Kõige pikem viivitus tekkis tema tuhandete kilomeetrite pikkusel teekonnal siis, kui ta oli Valgevenest juba salaja üle piiri Lätti jõudnud ja ootas metsas kaks ööpäeva talle järele tulevat autot.

Patrullpolitseinik Mihkel tegi 31. augusti varahommikul Tallinnas D-terminali ootealal rutiinset kontrolli. Kell 6.15 hakkas talle silma Soome numbrimärkidega valget värvi BMW, mille roolis istus tumeda nahatooniga mees. Mihkel palus näha mehe ja auto dokumente, selgus, et autot juhtis 35-aastane Iraagi kodanik Ali Ahmed Kusaier. Mihkel lasi Kusaieril avada auto tagumise vasakpoolse küljeukse ja sealt sisse vaadates nägi ta pagasiruumis suurt reisikohvrit, autorehvi ja heledat tekki.

Politseinik palus juhil avada pagasiruumi luugi. Juht vaidles vastu ja üritas selgitada, et ta ei saa luuki avada, kuna sellele on kinnitatud jalgratas ja selle eemaldamine võtab väga palju aega. Politseinik ei hakanud vaidlema ja käskis mehel lasta alla auto tagumised seljatoed. «Pagasruumi kontrollides tõstsin teki ja märkasin selle all musti juukseid. Sain kohe aru, et tegu võib olla võimaliku illegaaliga,» selgitas Mihkel hiljem ettekandes.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles