Hiiumaa väiketootjad avavad pealinnas ajutise esinduse

BNS
Copy
TMW 2020 Telliskivi Loomelinnakus.
TMW 2020 Telliskivi Loomelinnakus. Foto: Henri-kristian Kirsip/Kermo Pastarus.

Hiiumaa väiketootjad avavad laupäeval Tallinnas Telliskivi loomelinnaku poetänaval ajutise esinduse, et tutvustada ja müüa oma tooteid pealinlastele.

Tänavu ollakse pealinnas avatud lausa kaks kuud ning Hiiumaa maitsed ja käsitöö on esindatud suuremalt kui kunagi varem. Kohal on üle 20 Hiiumaa väiketootja ja valikus on ligi 300 erinevat kaubaartiklit.

Kuna tänavune aastapuu on kadakas ja kuna Hiiumaal kadakat väga armastatakse, siis on kadakas ka Hiiumaa saatkonnas aukohal. Kadakat leiab väga paljudest toodetest, mis saatkonna riiulitele välja pandud on, seda on džinnis, kadakaräimedes, küünaldes, samuti on väljas kadakamarjad, kadaka vedelseep, kadakane mokamääre, kadaka-mündimarmelaad ja kadaka-mündilimonaad, erinevad maitsesoolad kadakaga, kadaka-porgandileib ja palju muud.

Teist aastat juhib Hiiumaa saatkonna tegevust Tallinnas MTÜ Hiiumaine Toit juhatuse liige Anne-Ly Torstensson. «Meid on seni Tallinnas väga hästi vastu võetud ja selle üle on ainult hea meel. Saime sellest ka julgust ja nii olemegi tänavu avatud lausa kaks kuud,» ütles Torstensson. «Tegemist on Hiiumaa väiketootjatele ainulaadse võimalusega Tallinnas oma toodangut tutvustada,» lisas ta.

Hiiumaa saatkond Tallinnas on avatud oktoobris ja novembris tööpäeviti kella 11–19 ning laupäeval ja pühapäeval kella 11–17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles