Tallinna Loomaaia skulptuuride väljakul avatakse pühvliskulptuur

BNS
Copy
Tallinna Loomaaed
Tallinna Loomaaed Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Tallinna Loomaaias toimub sel laupäeval perepäev, mille käigus avavad Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja kuju autor skulptor Tauno Kangro kell 14 pühvliskulptuuri.

Perepäeva puhul on sissepääs loomaaeda laupäeval külastajatele poole soodsam ja eriüritused sel päeval kõigile tasuta.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on Hiina kalendrist inspiratsiooni saanud skulptuuride loomisest kujunenud ilus traditsioon, mis sa alguse neli aastat tagasi.

«Vabaduse väljakul toimus Hiina kalendri järgi kuke aasta avamispidu, mille käigus vormis skulptor Tauno Kangro piduliste silme all uhke kuke kuju. Valminud kuju meeldis linlastele nii väga, et otsustasime seejärel skulptuuri pronksi valada,» rääkis abilinnapea. «Tänaseks on nii kukeskulptuur kui ka järgnevate koera-, sea-, ja rotiaastate puhul valminud kujud leidnud sobiva koha Tallinna loomaaias, kuhu on kujunemas väga tore loomaskulptuuride väljak,» sõnas Vadim Belobrovtsev.

Skulptuuride pargis räägib pühvliskulptuuri avasõnade järel loomaaia loodushariduse spetsialist Darja Zubareva veislaste eluviisidest ja muusikalise etteaste teeb vaskpillikvintett «Tuulisbrass». Seejärel saab Darja Zubareva juhtimisel suunduda jalutuskäigule Tallinna Loomaaias elavate veislaste juurde. Perepäeva jooksul on huvilistel võimalik osaleda mitmetel ekskursioonidel, näitustel ja võtta osa aardejahist. Perepäeva kava on üleval Tallinna kultuuri- ja spordiameti Facebooki lehel.

Üritusel osalemiseks tuleb esitada tõend Covid-19 vaktsineerimise, läbipõdemise või koroonatesti negatiivse tulemuse kohta koos isikut tõendava dokumendiga. Tõendit ei pea esitama alla 18-aastased külastajad. Tõend koos isikut tõendava dokumendiga tuleb esitada kassas pileti ostmisel. E-piletiga külastajad peavad dokumendid esitama külastusjuhile

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles