Viljandi Jakobsoni kool saab kunstmuruga kaetud võrkpalliplatsi

BNS
Copy
Jakobsoni kool.
Jakobsoni kool. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tõenäoliselt juba järgmisel nädalal algab Viljandi Jakobsoni kooli spordialal võrkpalliväljaku rajamine, mis läheb maksma ligi 12 000 eurot ning jubs oktoobris peaks kunstmuruga kaetud plats ka valmis saama, kirjutab Sakala.

Sel nädalal avasid linnavalitsuse ametnikud ainsa tehtud pakkumise ja selgus, et osaühing Kaevaiser on valmis väljaku ehitama 11 994 euro eest. Sama ettevõte tegi aasta tagasi samasuguse väljaku Kesklinna kooli juurde ning selle tööga jäi linnavalitsus igati rahule. Tõsi, toona maksis platsi ehitus umbes 8000 eurot ehk kolmandiku võrra nüüdsest vähem.

Nii Jakobsoni kui Kesklinna kooli võrkpalliväljaku rajamine kerkis päevakorda seetõttu, et need ideed osutusid Eesti võrkpalliliidu korraldatud palliplatside korrastamise konkursi võitjateks. See tähendab, et spordiliit annab linnale postid, võrgu, palli ja vajaliku materjali piiride mahamärkimiseks, plats tuleb aga võitjal endal valmis seada.

Võrkpalliliidus nimetatud konkurssi vedava Viljandi treeneri Tauno Lipu seletusel ei ole ette öeldud, milline väljak tuleks ehitada. Tema sõnul oleks täiesti aktsepteeritav ka olukord, kui Jakobsoni kool oleks postid, võrgu ja piiri tühjale alale maha seadnud. Linnavalitsus leidis aga, et vajalik oleks plats põhjalikumalt ette valmistada.

Esialgu mõeldi teha liivaväljak Jakobsoni kooli staadionil asuvasse süvendisse, mis nõukogude ajal oli kasutusel sõjalise õppe alana. Selle hooldamine oleks aga üsna keeruline. Seejärel arutati naturaalse muruväljaku rajamist, aga see oleks muutunud vihmastel aegadel porimülkaks. Nii langes otsus kunstmuru kasuks, sest seda saaks ka koolitundide ajal sügisel pikalt kasutada.

Nüüd tuleb ehitajal uue väljaku alus katta freesitud asfaldiga, plats tasandada ja seejärel laotada maha kunstmurukate.

Viljandi Jakobsoni kooli spordialal oleks võrkpalliväljaku valmimise järel kaks uut spordiplatsi, sest paar aastat tagasi uuendati seal korvpalliväljakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles