Sikkut uuesti digiarengu asekantslerikohale ei kandideeri

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
MKMi asekantsler Siim Sikkut. 
MKMi asekantsler Siim Sikkut. Foto: Tairo Lutter

Riigisekretär kuulutas välja avaliku konkursi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digiarengu asekantsleri kohale. Senine asekanstler Siim Sikkut uuesti ei kandideeri.

«Mina uueks ametiajaks digiarengu asekantsleriks ehk riigi IT-juhina jätkamiseks ei kandideeri. Tulin 5 aastat tagasi eeskätt üheks ametiajaks, sest olen alati arvanud, et digiarengu kiirelt muutuvas valdkonnas on mõistlik juhtidel vahetuda piisavalt tihedalt – et oleks värsket vaadet ja ärategemise hoogu,» selgitas Siim Sikkut sotsiaalmeedias, miks ta uuesti ei kandideeri. 

Tiimidega on suudetud nende aastate jooksul palju ära teha - ühelt poolt digiriigi kestlikkust, riiklikku küberturvalisust ja sideühendusi kindlustada ning teisalt uusi arenguhüppeid käivitada. «Olgu näiteks riigi IT baasrahastuse või IT alusteenuste korralduse reformid, sündmusteenuste väljaarendamine ja tehisintellekti kasutuselevõtu käivitamine digiriigis (sh #bürokratt), küberturvalisuse kesksete võimete ülevaatus ja kriisidega toimetuleku tagamine, ja muudki,» kirjeldas Sikkut. 

«Nende elluviimine ja e-Eesti järgmisse järku viimine on põnev proovikivi ja võimalus järgmisele juhile, sest see amet on kogu maailma üks vägevamaid töökohti,» lisas Sikkut. 

Kuna uue asekantsleri tööle asumiseni on veel aega, siis ta hetkel uusi plaane ei tee. 

Asekantsler on Eesti digiühiskonna arengusuuna looja ja elluviimise vedaja, eeskätt digiriigi arengu, riikliku küberturvalisuse ja side alal. Asekantsler on riigi IT-juht, kes suunab ja hoogustab digimuutusi ning seisab hea digiriigi korrashoiu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles