Teema pole uus. Juba aastaid tagasi kaalus Tallinna linnavalitsus võimalust vaadata üle või koguni lõpetada eraettevõtetega 2006. aastal sõlmitud, ent ajaga üha ebamõistlikumaks muutunud nn koolihaldamise lepingud. Ometi on need seni püsinud.

Kui linnapea Mihhail Kõlvartilt (KE) mainitud koormavate lepingute muutmise või lõpetamise kohta küsida, ütleb ta, et töö käib, ent põhjalikum vastus võtab aega. Linna vastust oodates võtavad teema Postimehega jutuks Tallinnas opositsioonis olevate erakondade esindajad.

«Neli aastat tagasi ütles toonane linnapea Taavi Aas (nüüd majandusminister, KE – toim), et lepingud tuleks lõpetada, sest need pole linna huvides, aga seni pole seda mingil põhjusel tehtud,» ütleb Raimond Kaljulaid, kes nüüd kuulub sotsiaaldemokraatide ridadesse.

Tõepoolest, nelja aasta eest kohalike valimiste eel ütles Aas, et linnavalitsus on teinud ettepaneku koolide hoonestusõigus- ja halduslepingud refinantseerida, sest pankade pakutav intress on palju soodsam kui neis lepingutes sisalduv.

Seda mäletab ka Reformierakonna nüüdne linnapeakandidaat Kristen Michal. «Mäletan täpselt, et kui nende lepingute kohta küsiti, siis linnapea Taavi Aas ütles, et lepingud saavad linna poolt üle vaadatud ja soodsamaks… Aga ei midagi. Oleme sama küsimust volikogus korduvalt tõstatanud – ikka ja jälle lubatakse, aga kaugemale pole asjaga jõutud.»

Ka teiste erakondade esindajad on väljendanud üldjoontes samasugust seisukohta: linna eelarvet kurnavate lepingutega tuleb midagi ette võtta.

Kommentaarid (8)
Copy