VIDEOD ⟩ Avaldati osa Estonia eeluuringutel jäädvustatud kaadreid (6)

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Kaader esimesest sukeldumisest.
Kaader esimesest sukeldumisest. Foto: Kuvatõmmis OJK videost

Ohutusjuurdluse keskus avaldas kodulehel kaadrid parvlaev Estonia eeluuringutest. Varem on parvlaev Estonia uuringute juht Rene Arikas kinnitanud, et materjale hakatakse aegamööda avaldama niipea, kui PPA jõuab need ära toimetada. 

Eesti Ohutusjuurdluse Keskuse (OJK), Rootsi õnnetusjuhtumite uurimise ameti ning Soome ohutusjuurdluse ameti osa kogutud uurimismaterjalidest on nüüd avaldatud, nende seas ka seitsmest vrakile sukeldumisest kolme jäädvustus. 

«Kõik videod, mida me suvel vraki juures tegime, saavad avalikuks,» lubas Arikas Postimehele varem. «Meie filmitud materjali puhul ei ole ühtegi asja, millel oleks salastatuse märge. Me hägustame videotes surnukehad ja inimeste isiklikud esemed ära. Seejärel paneme need videofailid kõik ilma igasuguste lõigeteta oma kodulehele üles ja need saavad olema kõigile kättesaadavad,» sõnas ta.

14.-15. juulil tegi Tuukritööde OÜ allvee-robotuuringuid (ROV), kontrollimaks sonaripiltide kujutisi ning objekte.

Seitsmest sukeldumisest esimese käigus töötati vraki ahtriosas, kus tehti kindlaks roolilehtede, sõukruvide ja ahtrirampide seisund. Samuti töötati merepõhjajoone lähedal paremast pardast kuni vöörini, kus uuriti stabilisaatoritiiva asendit. Laevapõhjal ja vasakul pardal jäädvustati laevakeresse lõigatud sisenemisava.

Kolmandal sukeldumisel töötati drooniga, et vaadelda merepõhjajoone seisundit kogu Estonia vraki parema parda ulatuses, samuti laevakere ja merepõhja vahele jäävas kitsas süvendis.

Teise sukeldumise video ning muu hulgas ülejäänud avaliku materjaliga saab tutvuda ohutusjuurdluse keskuse kodulehel

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles