OTSE POSTIMEHEST ⟩ EKRE Keskerakonnaga ühte koalitsiooni ei lähe (16)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Keskerakond, EKRE ja Reformierakond ühte koalitsiooni ei mahu. Pildil (vasakult) Kristen Michal (RE), Mihhail Kõlvart (KE) ja Martin Helme (EKRE).  FOTO: Remo Tõnismäe
Keskerakond, EKRE ja Reformierakond ühte koalitsiooni ei mahu. Pildil (vasakult) Kristen Michal (RE), Mihhail Kõlvart (KE) ja Martin Helme (EKRE). FOTO: Remo Tõnismäe Foto: Remo Tõnismäe

Postimehe valimisstuudios väitlesid Tallinna linnapea kandidaadid Mihhail Kõlvart, Kristen Michal ja Martin Helme.

Tallinna opositsiooni linnapeakandidaadid soovivad eristuda Keskerakonnast, hoolimata sellest, et nägemus pealinna tulevikust on üsna samasugune.

Millised valimislubadused lähevad juba järgmise aasta linnaeelarvesse?

Reformierakond tahab esimese asjana kaotada ära lasteaia kohatasu. Pensionäride aktiivsuskonto loomiseks lubatakse raha juba tuleva aasta eelarvest. Samuti tahetakse suurendada investeeringuid linnaruumi parandamiseks. Kristen Michali sõnul tuleks punaste rattateedega kiiresti midagi ette võtta, sest valimiseelne plasti valamine pole lahendus ja inimesed, kes sellise ideega välja tulid, tuleks linna palgalt maha arvata.

EKRE paneks juba tuleva aasta eelarvesse erakonna rahalised valimislubadused, milleks on toetused nii noortele kui pensionäridele, samuti sünnitoetused. Pikemas perspektiivis tahab ka EKRE panustada paremasse liikluskorraldusse, investeerides nii mitmetasandilistesse ristmikesse kui muudesse uutesse liikluslahendustesse. «Minu sõnum on see, et pealinnas ei tohi vastandada erinevaid liiklejaid, jalakäijaid ja autosõitjaid, ühistranspordi kasutajaid ja jalgrattureid, nad kõik peavad saama normaalselt liigelda,» kinnitas Martin Helme.

Praeguse linnapea Mihhail Kõlvarti (KE) sõnul ei maksa konkurentidel raha kulutamisega liiga hoogu minna, sest 90 protsenti eelarvest on nagunii juba kaetud seadustest tulenevate linna kohustustega ja erinevate valimislubaduste realiseerimiseks jääb vaid kümme protsenti.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles