Epp Mäe kaotas dramaatilisel moel MM-finaali

Ville Arike
, reporter
Copy
Hõbedane Epp Mäe (vasakult), kullanaine Adeline Maria Gray ning pronksmedali saanud Aiperi Medet Kõzõ ja Samar Amer Ibrahim Hamza autasustamisel.
Hõbedane Epp Mäe (vasakult), kullanaine Adeline Maria Gray ning pronksmedali saanud Aiperi Medet Kõzõ ja Samar Amer Ibrahim Hamza autasustamisel. Foto: BERIT ROALD/AFP/Scanpix

Oslos peetaval maadluse MMil oli naiste kehakaalus kuni 76 kg Epp Mäe kuldmedalist vähem kui minuti kaugusel, kuid pidi finaalis lõpuks tunnistama ameeriklanna Adeline Maria Gray 6:4 paremust.

Matš kulges dramaatiliselt. Alustati luuravalt ning teisel minutil määras kohtunik, et Gray peab 30 sekundi jooksul sooritama punkti väärt võtte. Seda ta ei suutnud, mis tähendas üht punkti Mäele. Esimese kolmeminutilise maadlusaja lõpusekunditel suutis Mäe vastase matile istuli lükata, mis tähendas 2+1 punkti ja kokku 4:0 eduseisu. Niisugusel tasemel maadlejate matšis tähendab see juba soliidset vahet.

Teisel maadlusajal jätkas Mäe aktiivselt, kuid korra vääratas ja vastane teenis kaks punkti tagasi. See ei tähendanud veel midagi hullu, lõpuni jäi poolteist minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles