Pakistani edelaosas sai maavärinas surma vähemalt 20 inimest

Copy
Inimesed jooksid Quettas pärast maavärinat tänavatele.
Inimesed jooksid Quettas pärast maavärinat tänavatele. Foto: Arshad Butt/Scanpix

Pakistani edelaosa neljapäeva varahommikul raputanud 5,7 magnituudises maavärinas sai surma vähemalt 20 inimest, teatasid võimuesindajad.

«Praegustel andmetel on hukkunud 20 inimest. Ohvrite arv võib veel kasvada,» ütles Belutšistani provintsi kriisiolukordade ameti juht Naseer Nasar uudisteagentuurile AFP.

«Paljud ohvrid hukkusid katuste ja seinte varisemisel,» lisas provintsivalitsuse kõrge ametnik Suhail Anwar Hashmi.

Hashmi andmetel on hukkunute seas sõnul naine ja kuus last.

USA geoloogiateenistuse teatel toimus tõuge kella kolme ajal öösel umbes 20 kilomeetri sügavusel. Maavärinat oli tunda ka provintsipealinnas Quettas, kus inimesed tänavatele jooksid.

«Saime teavet, et maavärina tõttu on hukkunud 20 inimest. Päästetööd on käimas,» sõnas provintsi siseminister Mir Zia ullah Langau.

Viimastel andmetel sai kõige enam kannatada mägine piirkond, kus asub Harnai linn ja kus päästetöid raskendab korralike teede ja mobiiltelefonide leviala puudumine. Maavärin põhjustas ühtlasi piirkonnas ulatusliku voolukatkestuse ja meedikud pidid kohalikus haiglas elektrita hakkama saama.

«Me töötasime taskulampide ja mobiiltelefonide valguse abil,» kirjeldas riigiomanduses Harnai haigla kõrge ametnik Zahoor Tarin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles