ELi riikide piiriületaja ankeedid jooksutavad reisijatel juhtme kokku (4)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Piiriületaja ankeet Brüsselis.
Piiriületaja ankeet Brüsselis. Foto: JASPER JACOBS/AFP/Scanpix

Ühtne Euroopa Covidi digitõend on juba mitmeid kuid hõlbustanud ELi-sisest reisimist, kuid igas riigis eraldi loodud piiriületamisankeetide rägastikus orienteerumine tekitab jätkuvalt reisijates trotsi.

Lennujaamade ja -firmade ühendused juhtisid juba juuni lõpus tähelepanu sellele, et Euroopa Liidul on vaja ühtset reisihõlbustamise mehhanismi. Lisaks Covid-tõendile leiti, et oluline on ka ühtse digitaalse piiriületaja ankeedi (dPLF) rakendamine.

«Euroopa Liidu ülesandeks on vaadata, et riigid tagaksid ühtse PLFi vormi integreerimise, soovitavalt kasutades ELi dPLFi, kuhu on võimalik märkida ka reisijate istekohad,» leidsid Euroopa suurim lennufirmade ühendus Airlines for Europe (A4E), Airports Council International Europe (ACI), European Regions Airline Association (ERA) ja globaalselt ligi kolmesadat lennufirmat esindav International Air Transport Association (IATA).

Lennukitööstuse hinnangul tagaks see reisijatele sujuva ja mugava lahenduse ning see aitaks lennujaamades suurte järjekordade teket vältida.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles