Apteekides on Covid-19 vastu vaktsineeritud ligi 9000 inimest

BNS
Copy
Apotheka Eestis
Apotheka Eestis Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates juuli lõpust on apteekides vaktsineeritud Covid-19 vastu 8600 inimest.

Eesti Proviisorapteekide Liidu juhi Ly Rootslase sõnul on huvi apteekides vaktsineerimise vastu suur. «Alustasime juuli lõpus kaheksa apteegiga, kuid esimese nädalaga oli selge, et inimestele meeldib apteekides vaktsineerimise mugavus ja nii lisasime juurde apteeke üle Eesti,» ütles Rootslane.

Vaktsineerida saab 24 apteegis üheksas maakonnas ja Covid-19 vaktsineerimine apteekides jätkub aasta lõpuni. EPAL on andnud ka tagasisidet vaktsineerimise komisjonile, et ollakse valmis jätkama ka edaspidi, sest varsti on vaja süstida ka kolmandaid Covid-19 vaktsiini annuseid.

Eestis on gripi ja puukentsefaliidi vastu saanud apteekides vaktsineerida 2018. aastast. Teiste riikide kogemus kinnitab, et apteekides vaktsineerimine on aidanud olulisel määral tõsta elanikkonna vaktsineeritust. Praegu vaktsineeritakse apteekides juba 12 Euroopa riigis. 

Apteegis viivad vaktsineerimist läbi tervishoiuteenuse osutajad, kes on läbinud vastava väljaõppe, peamiselt meditsiiniõed. Apteek annab teenuse osutamiseks kasutada oma ruumid, seadmed ja IT-vahendid.

Vaktsineerimiseks on vajalik eelregistreerimine, rohkem infot leiab vaktsineeriapteegis.ee lehelt.

Eesti Proviisorapteekide Liit (EPAL) on Eesti suurim apteeke ühendav organisatsioon, mille liikmeteks on 287 apteeki ja 1100 apteekrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles