ERR.ee: piraadid tunnevad vaid relvade keelt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Future.
Kaubalaev Future. Foto: www.odin.tc

Eestist pärit laeva kapten Andrei Nožkin, kes novembri alguses oma meeskonnaga Somaalia rannikul piraatide kätte sattus, ütles, et diplomaatiast ei ole piraatidega suhtlemisel abi, kuna viimased mõistavad vaid relvade keelt.


Piraadid kaaperdasid 7. novembril Taani firmale Clipper Group kuuluva kaubalaeva Future, mis oli teel Lähis-Idast Aasiasse, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Nožkin kinnitas, et ei tea, kui suurt lunaraha nende eest nõuti ja kui palju piraadid said, sest läbirääkimistega tegeles laeva omanikfirma ning meeskond pidi vaid ootama lahendust.

Kapten Nožkin ütles, et väga keeruline on rohkem kui kaks kuud kestnud ajast meenutada vaid üht kõige raskemat hetke.

Laeva meeskond püüdis hoiduda konfliktidest ja võimalikult vähe piraatidega suhelda. Samas olid ka piraadid ise üksteise suhtes umbusklikud ja sagedased olid nende omavahelised tülid.

Ohutuna ei tundnud meeskond end ka pärast piraatide lahkumist, sest keegi ei saanud välistada seda, et laev ei satu järgmiste piraatide kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles