Välisministeerium avaldas Gruusia saadikule pettumust Eesti saatkonna pealtkuulamise pärast (2)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Gruusia eriteenistus SSG jälgis Eesti saatkonda Tbilisis.
Gruusia eriteenistus SSG jälgis Eesti saatkonda Tbilisis. Foto: Peeter Kümmel

Välisministeerium avadas kohtumisel Gruusia suursaadikuga pettumust ja rahulolematust Eesti saatkonna kõnede pealtkuulamise pärast.

«Ebaseaduslik jälgimine on sügavas vastuolus 1961. aasta Viini diplomaatiliste suhete konventsiooniga, see ei toeta partnerriikide vahelist usaldust ja kahjustab tavapärast diplomaatilist tööd. Soovime näha, et Gruusia võimud viivad läbi põhjaliku uurimise ja selgitavad välja toimunu asjaolud,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

Ta märkis, et Gruusia on Eestile jätkuvalt tähtis koostööpartner ja arenguabi sihtriik, kelle euroatlantilist integratsiooni oleme alati toetanud.

«Et sel teel edukas olla, tuleb Gruusial juhinduda euroopalikest väärtustest, õigusriigi põhimõtetest ning täita endale võetud rahvusvahelisi kohustusi ja leppeid,» märkis ta.

Septembris lahvatas Gruusias pealtkuulamisskandaal, kui avalikkuse ette lekkisid kohaliku eriteenistuse SSG dokumendid. Neist ilmneb, et eriteenistus jälgis pika aja vältel ajakirjanikke, diplomaate, vaimulikke ja teiste valdkondade esindajaid. Jälgimise all oli ka Eesti saatkond.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles