Belgia kohus karmistas vägistamises süüdi mõistetud eestlasest tippametniku vanglakaristust (2)

Copy
Belgia teise astme kohus karmistas Margus Rahuojale vägistamise eest mõistetud karistust.
Belgia teise astme kohus karmistas Margus Rahuojale vägistamise eest mõistetud karistust. Foto: Andres Pulver

Belgia teise astme kohus karmistas Euroopa Komisjonis töötanud eesti ametnikule Margus Rahuojale vägistamise eest määratud karistust ning mõistis ta kuueks aastaks vangi, teatab Barron’s.

Ohvri advokaat Cedric Vergauwen ütles, et Brüsseli kohus otsustas eelmisel kuul raskendavate asjaolude ning süüdimõistetu suhtumise pärast karistust karmistada.

2019. aasta 18. veebruaril mõistis Brüsseli kohus toona 51-aastase Margus Rahuoja süüdi vägistamises. Kunagist lennunduse ja rahvusvaheliste transpordisuhete direktorit karistas kohus nelja-aastase vabadusekaotusega kinnises vanglas.

Kohtuotsuse järgi vägistas Rahuoja temast 20 aastat nooremat kolleegi 2015. aastal ühel septembriööl Euroopa Komisjoni tööruumides, kus nad olid kahekesi.

Rahuoja eitas kohtus oma süüd, väites, et ta ei kasutanud vägivalda ja seksuaalvahekord toimus vastastikusel nõusolekul. Naisel olevat tema sõnul olnud vaba voli lahkuda ruumist.

Kannatanu selgitused, meditsiiniline ülevaatus ja telefonikõnede väljavõtted aga kinnitasid vägistamisjuhtumit. Kannatanu selgituste kohaselt oli Rahuoja lukustanud ruumi ukse pärast seda, kui ta oli tualettruumis oksendanud ja seejärel sinna läinud oma mobiiltelefoni ja uksekaardi järele.

Samuti ei õnnestunud naisel, kasutades ülemuse lauatelefoni, mitmetest katsetest hoolimata oma telefoni üles leida, et kutsuda väljast abi. Lisaks kinnitas kannatanu kolleeg, kes oli enne keskööd ka tööruumides viibinud, et naine oli korduvalt lükanud tagasi ülemuse lähenemiskatsed.

Rahuoja jääb praegu siiski vabadusse, kuni oma otsuse langetab kõrgeima astme kohus. Advokaatide hinnangul pole otsust oodata mitte varem kui järgmisel aastal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles