Ministeerium müüb maha Kopenhaageni saatkonnahoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Välisministeerium müüb maha Taanis Kopenhaagenis asuva saatkonnahoone, saades selle eest ligi 1,4 miljonit eurot.

Välisministeerum tunnistas Kopenhaageni saatkonnahoone müümiseks korraldatud pakkumisvooru võitjaks Jakob Skaadstrup Anderseni pakkumise, mille suuruseks oli 10 400 000 Taani krooni (ümberarvutatult 1 399 354 eurot), selgub välisministeeriumi dokumendiregistris avaldatud ministri käskkirjast.

Samas annab minister Eesti suursaadikule voli allkirjastada võitjaks tunnistatud pakkujaga ostu-müügileping.

Ministeeriumil õnnestus müüa Kopenhaageni saatkonnahoone kolmandal katsel.

Taanis Kopenhaagenis asuva saatkonnahoone väärtuseks on eksperthinnanguga määratud 12 miljonit Taani krooni (ümberarvutatult 1 613 944 eurot), kuid teises voorus esitatud pakkumised osutusid sellest väiksemaks. Seetõttu tunnistas välisminister teise avaliku kirjaliku enampakkumise kehtetuks ning kuulutas välja kolmanda vooru, saamaks kinnisvara eest võimalikult head pakkumist.

Kopenhaageni saatkonnahoone osteti 1994. aastal. Välisministeeriumi pressiesindaja sõnul ei ole hoone renoveerimine otstarbekas, lisaks asub see Kopenhaageni äärelinnas, mistõttu on mõttekas muuta ka saatkonna asukohta.

Pressiesindaja sõnul on praeguseks saatkonna bürooruumide jaoks leitud sobiv rendipind Kopenhaageni kesklinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles