Tornidel õhulennu teinud mootorrattur nihutas inimvõimete piire

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Keity Meier tegi mootorrattaga õhulennu ühelt pealinna tornmaja katuselt teisele. Meier kardab kõrgust, kuid ei pea seda takistuseks ning tahab innustada ka teisi oma hirmudega silmitsi seisma. 
Keity Meier tegi mootorrattaga õhulennu ühelt pealinna tornmaja katuselt teisele. Meier kardab kõrgust, kuid ei pea seda takistuseks ning tahab innustada ka teisi oma hirmudega silmitsi seisma. Foto: Eero Vabamägi

Pühapäeva õhtupoolikul olid sadade tallinlaste pilgud Swissôteli ümbruses – ja võib-olla kaugemalgi – päikeseloojangu aegu taevasse naelutatud, et saada osa millestki erakordsest: kaskadöör Keity Meieri 11-meetrisest õhulennust ühelt katuselt teisele. Õhulend toimus nimelt 30-korruselise Swissôteli katusel, maapinnast 117 meetri kõrgusel.

Keity Meier on 26-aastane traielisõitja, kes võrdleb ühte vanimat motospordiala tantsimisega ratta peal. Traielisõiduks on spetsiaalne mootorratas, millega sõidetakse rasketel maastikel, kus on mitmesuguseid tehnilisi takistusi, nagu näiteks kivid-kännud, kuid õhulende sellega harilikult ei tehta. Traielisõitja eesmärk on Meieri sõnul teha võimalikult puhas sõit.

Meier on varemgi hulljulgete trikkidega hakkama saanud: sõitnud üle Emajõe kaarsilla kaare ja Tartu lauluväljaku kaare. Kõige hiljutisem julgustükk Swissôteli katusel oligi tema sõnul inspireeritud just kaarsillast. «Istusime maha ja mõtlesime, et mida veel teha, et kus Eestis need veidrad kohad on,» meenutas Meier. Swissôtel jäänud linnapildis kohe silma.

Kui paljudele võiks mugavustsoonist välja astumine tähendada näiteks avalikku esinemist, jõusaali minekut või miks mitte ka ratta seljast mootorratta selga istumist, siis traielisõitjale tähendas see 11-meetrist õhulendu 117 meetri kõrgusel taeva all. Mootorratas on Meierile tööriist, millega ta inimlikkuse piire nihutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles