GRAAFIKUD ⟩ Järjest hullemaks läheb: kolmas koroonalaine valmistub haiglaid ründama (33)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinn Lääne-Tallinna keskhaigla Covid-19 osakond suudab seni vastu võtta ka teiste haiglate Covid-19 patsiente. Möödunud nädalal saadeti Rakvere haiglast kokku kuus raskelt haigestunud LTKHsse.
Tallinn Lääne-Tallinna keskhaigla Covid-19 osakond suudab seni vastu võtta ka teiste haiglate Covid-19 patsiente. Möödunud nädalal saadeti Rakvere haiglast kokku kuus raskelt haigestunud LTKHsse. Foto: Sander Ilvest

Koroonaviiruse tõttu vajab haiglaravi üha rohkem inimesi, nendega tegelemine nõuab meedikutelt aega ja vaeva ning see omakorda vähendab plaanilise ravi võimalusi.

Kui nakatumistempoga oleme jõudnud umbes vabariigi aastapäeva kanti, siis haiglakohtade hõivatust võib võrrelda mulluse detsembri esimese poolega. Toona läks haiglaravi olukord kriitiliseks juba detsembri lõpust.

«Nüüd läheb Covid-19 ravi selliseks, nagu oli varakevadel, kui iga päev tuli juurde neli-viis inimest. Meil on osakond täis juba paari päeva pärast,» ütles Narva haigla juht Ago Kõrgvee Postimehele. Suve lõpus ja sügise alguses oli Ida-Virumaal nakatumisi vähem kui mujal Eestis, ent paar nädalat tagasi hakkas neid lisanduma. Nüüd nakatuvad pigem nooremad keskealised, eakaid on haigestunute hulgas vähe.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles