Digiriigi käilakuju: pandeemia algus oli avalikus sektoris imede aeg

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Marten Kaevatsi sõnul on riigikantselei üsna erandlik, muidu on digivaldkonnas riigiametnike seas vähe omanikutundega inimesi, kes päriselt teavad ja hoolivad.
Marten Kaevatsi sõnul on riigikantselei üsna erandlik, muidu on digivaldkonnas riigiametnike seas vähe omanikutundega inimesi, kes päriselt teavad ja hoolivad. Foto: Konstantin Sednev

Riigikantselei teatas, et koondab oma ridadest neli inimest, nende hulgas strateegiabüroo nõuniku ametist Marten Kaevatsi. Koroonapassi lahenduse välja töötanud Kaevats sõnas, et tema tööd jäävad alati Eesti kogukonna teenimisega seotuks.

«Mina saan hakkama, aga ma olen üritanud teistmoodi ja oma meetoditega toimetades tekitada noortes inimestes soovi ja huvi avalikus sektoris toimetada. Sellistest asjadest on kahju. Palju asju jäi poolikuks,» nentis Kaevats.

Kaevats aitas Eesti X-tee tehnoloogia põhjal üles ehitada Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) turvalise infovahetuse süsteemi. Samuti ehitas riik tema vedamisel Rahvusvahelise Telekommunikatsiooni Assotsiatsiooni ülemaailmset digiriigi standardit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles