Sillamäe gümnaasiumi söökla pikaleveninud remont jõudis lõpule

BNS
Copy
Sillamäe gümnaasium
Sillamäe gümnaasium Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kaasaegset koolikööki ja söökla uuendamist oodanud Sillamäe gümnaasiumi koolipere saab nüüd lõunatada värske ilme saanud sööklas, eeldatust kauem kestnud uuendus läks maksma üle 250 000 euro.

Kuni remondi lõpuni toitlustati gümnaasiumiõpilasi Ida-Viru kutsehariduskeskuse sööklas ja hiljem Kannuka koolis.

«Hanke viisime läbi juba eelmise aasta septembris ja tööd olid kavandatud suvevaheajale. Olukord ehitusturul tegi ehitaja olukorra raskeks, kuid õnnestus saada riigilt remonditoetust ning kooli personal ja ligemale 270 õpilast võivad heades tingimustes lõunat süüa,» kommenteeris Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg. Uuendatud sööklasse mahub korraga sööma 120 inimest.

Remonditud sai söögisaal ja köögiplokk. Tööde käigus lammutati osa mittekandvaid vaheseinu, demonteeriti ebavajalikud kommunikatsioonid, seinad ja laed tasandati ja viimistleti. Uuendati sisekanalisatsioon ning küttesüsteem. Kööki paigaldati uuem tehnika ja seadmed.

Suurem osa gümnaasiumiruume rekonstrueeriti 2014. aastal Euroopa Liidu toetuse abil. Sillamäe gümnaasium oli esimene, mis sai selle meetme kaudu remonditud. koolistaadioni rekonstrueerimine, millele proovime rahastust leida,» lisas Kalberg.

Söökla remont koos järelevalvekuludega läks maksma 253 015 eurot, millest toetusraha oli 249 775 eurot ja järelvalve 3240 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles