Jaani: rändesurve korral aitab kaitsevägi rajada ajutisi piiritõkkeid

BNS
Copy
Siseminister Kristjan Jaani (KE)
Siseminister Kristjan Jaani (KE) Foto: Mihkel Maripuu

Siseminister Kristian Jaani (KE) sõnul on politsei- ja piirivalveamet kaitseväega kokku leppinud, et juhul kui Eesti piirile tekib rändesurve, tuleb kaitsevägi appi ajutisi piiritõkkeid püsitama.

Jaani ütles kolmapäeval riigikogu liikmete küsimustele vastates, et praegu ei ole Eesti piiridel tekkinud olukorda, mis sarnaneks olukorraga Leedu, Läti ja Poola piiril Valgevenega. Ministri sõnul on politseil kaitseväega sõlmitud konkreetsed kokkulepped, mille kohaselt tuleb kaitsevägi piiril kriisiolukorra tekkides kiiresti appi piirile ajutisi tõkkeid paigutama.

«Selline koostöö on kaitseväega lausa igapäevane ja (politseil on – toim) väga konkreetsed kokkulepped ka kaitseväe juhatajaga. Vastavates regioonides on kohaliku politseijuhi ja kohaliku brigaadiülemaga kokku lepitud, millal keegi appi tuleb, kui kiiresti ta tuleb, kuidas tuleb, milliste vahenditega,» ütles Jaani.

«Kaitsevägi on alati valmis Eestit nii sõjaliselt kaitsma kui ka toetama teisi jõustruktuure nende ülesannete täitmisel, kui seda peaks vaja minema,» ütles septembris BNSile kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem.

«Juhul kui kaitseväelt taotletakse tuge, siis oleme valmis panustama kõigi meil olevate võimekustega, olgu see siis politsei- ja piirivalveameti toetamine piiride üle kontrolli hoidmisel või kasvõi meie reservvõimekuste, näiteks pioneeripataljonide rakendamine riigipiiri kohandamisel, et seda oleks lihtsam kontrollida,» kinnitas kaitseväe juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles