Haiglate igapäev: kõige raskemas seisus on vaktsineerimata patsiendid (27)

Copy
Tallinna kiirabibrigaad desinfitseerimas kanderaami ja autot pärast haige transportimist. Tallinna kiirabi juht Raul Adlas nimetas praegust olukorda Tallinna kiirabi vaatevinklist ebatervelt kiireks ajaks.
Tallinna kiirabibrigaad desinfitseerimas kanderaami ja autot pärast haige transportimist. Tallinna kiirabi juht Raul Adlas nimetas praegust olukorda Tallinna kiirabi vaatevinklist ebatervelt kiireks ajaks. Foto: Tairo Lutter

Eesti haiglad teevad jõupingutusi, et hoida koroonaviirusega patsientide tohterdamise kõrval maksimaalselt üleval ülejäänud plaanilisi raviteenuseid.

Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht Urmas Sule ütles, et töö juhtimine patsientide maksimaalseks teenindamiseks haiglates üle Eesti käib kogu aeg. Covid-19 patsientide kõrval puudutab see tema sõnul samamoodi teiste patoloogiatega kimpus inimesi.

Sule märkis, et olukord on keerukas eelkõige töökorralduslikus mõttes, sest korraga tegeletakse kahe suunaga. Tõsiasi on, et igasugune haiglate võimekuse tõstmine Covid-19-patsientide ravi puhul tähendab samal ajal igasuguse muu ravi piiramist. «Täna (eile – toim) arutame Põhja regiooni staabiga, reedel Lõuna staabiga. Meie arutelu mõte on selles, kuidas teha võimalikult väikeste sammudega ja teineteist toetades nii, et saaksime enam-vähem normaalselt tegevust edasi hoida,» kõneles Sule.

Hädaolukorra meditsiinijuhi kinnitusel ei mõtle praegu keegi sellele, kuidas haiglate normaalne töö lõpetada, kuid eriti viimaste päevade Covid-19 haiglaravi vajavate inimeste arvukuse kasv on olnud nii meeletult kiire, et see asjaolu teeb meditsiiniinimesed väga murelikuks.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles