Valimiste eel kangestunud valitsus põhjendab oma tegevusetust sisevastuoludega (9)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Peaminister Kallase vaated võimupartneriga erinevad nii vaktsineerimise kui piirangute teemal.
Peaminister Kallase vaated võimupartneriga erinevad nii vaktsineerimise kui piirangute teemal. Foto: Remo Tõnismäe

Üha kriitilisemaks muutuv olukord koroonarindel on kõikuma pannud tervise- ja tööministri Tanel Kiige (KE) tooli. Peaminister Kaja Kallase kommentaarid andsid spekulatsioonidele vaid hoogu juurde ning näilist tegevusetust uute piirangute kehtestamisel ei põhjusta tema sõnul mitte paari päeva pärast lõppevad kohalikud valimised, vaid hoopis erimeelsused koalitsioonipartneriga.

Allikad on Postimehele nentinud, et kuigi ei valitsuse kui terviku ega ka Kiige ja Kallase omavahelisel läbisaamisel otseselt midagi viga ei ole, frustreerib Kiige tegevus Reformierakonda tugevalt. Milles probleem siis on?

​Kallas olevat alates kevadest saadik palunud Kiigel pidevalt teha kavasid-plaane. Kiik vastavat aga jutuga, kus selgitab oma tegevusetust iga päev pea muutumatus sõnastuses. Kui algul eeldati, et probleem on endises asekantsleris Maris Jesses, siis nüüd on tema suundunud parematele jahimaadele, kuid sellest midagi paremaks läinud ei ole.

Nii on praeguseks jõutud seisu, kus peaminister Kallas tegi eilse valitsuse pressikonverentsi järel ajakirjanikega rääkides Kiige aadressil mitu teravat torget.

Näiteks andis ta märku, et kui haiglaravi jõuab kriitilise piirini, on Kiik valmis poliitilise vastutuse võtma.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles