Valimisliitudel on vähe raha, aga palju kohalike austust (9)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Muraste kohalikel valimistel Harku vallas kandideeriva Val Rajasaare sõnul on liit välireklaamist täielikult loobunud. Pildil on ta oma koduhoovis.
Muraste kohalikel valimistel Harku vallas kandideeriva Val Rajasaare sõnul on liit välireklaamist täielikult loobunud. Pildil on ta oma koduhoovis. Foto: Tairo Lutter

Valimisliidud hindavad oma võimalusi erakondadega konkureerimisel ebavõrdseks. Poliitilise välireklaami kasutamine mõnel puhul tasakaalustab võimalusi, kuid enamasti häirivad valimisliite erakondade suured rahalised võimalused, mida neil ei ole.

2017. aastal, kui paljud vallad haldusreformi tulemusena ühinesid, tekkis valimisliitudel probleeme oma kandidaatide tutvustamisega liidetud valdade valijaskonnale. Külakeskustesse, poodide ja bussipeatuste juurde, kuhu maainimesed ikka satuvad, ei saanud ükski nimekiri end tutvustavaid materjale üles panna, samas kui rahakatel erakondadel säilis võimalus piiramatuks meediareklaamiks.

2021. aasta valimistel torkab erakondade rahakus rikkaliku plakatikampaania ja ostetud meediapindade mahu tõttu eriti silma. Valimisliitudel on vastu panna vaid isiklik tuntus ja kogukonnatunnetus.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles