Andreas Veerpalu jättis kasutamata võimaluse kahetseda (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu (tagaistmel punase pusaga) peeti Austrias Seefeldi MM-il dopingukahtlusega kinni 28. veebruaril 2019 ja samal õhtul lubas politsei nad vabadusse.
Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu (tagaistmel punase pusaga) peeti Austrias Seefeldi MM-il dopingukahtlusega kinni 28. veebruaril 2019 ja samal õhtul lubas politsei nad vabadusse. Foto: Tairo Lutter

Austria Innsbrucki maakohus andis eile enne süüdimõistvat kohtuotsust dopingu tarvitamisega vahele jäänud murdmaasuusatajale Andreas Veerpalule viimase võimaluse kohtu ees oma tegusid selgitada ja kahetsust avaldada. Veerpalu jätis selle võimaluse kasutamata.

Eilne kohtuistung Innsbrucki maakohtu viienda korruse saalis Austria meedia tähelepanu ei pälvinud. Istungile olid kohale tulnud vaid kohtunik, prokurör, kaitsja, istungisekretär, vabakuulajatena kaks juuratudengit Innsbrucki ülikoolist ja Postimehe ajakirjanik.

Innsbrucki prokurör Dieter Albert ütles istungi alguses, et süüaluse osaluseta ei ole õige tema üle kohut pidada. «Ma soovin, et Andreas Veerpalu istuks siin toolil ja me saaks talle silma vaadata,» ütles prokurör ja osutas tühjale toolile. «Kui teda kohal ei ole, siis on raske aru saada, kas ta on oma teo lubamatusest aru saanud ja on asunud õiguskuulekale teele,» lausus Albert.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles