Kampaaniat tehti konkurentide pärast

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Prouad kampaaniatelkide meenetega: šokolaadide, lendlehtede ja helkuritega. 
Prouad kampaaniatelkide meenetega: šokolaadide, lendlehtede ja helkuritega. Foto: Sander Ilvest

Tänavu said poliitikud kampaaniat teha ka valimispäeval – Tallinnas Magistrali kaubanduskeskuse lähistel toimetas veel eile päeval neli erakonda. Poliitikute endi sõnul nad suuri lootusi viimase minuti kampaaniale ei pannud, vaid tulid eelkõige selleks, et konkurentidel eelist poleks.

Telgid olid sisse seatud kõige läbikäidavamas kohas: Sõpruse puiesteed ületanutel ei olnud muud varianti kui astuda kampaaniaturule. Sel ajal kui Reformierakond surus ajakirjanikule pihku Mesikäpa kommi, hoiti Keskerakonna telgis flaierit juba käeulatuses. Arvestatud oli ka põgenevate valijatega, sest telkidest möödudes ootasid kõnniteel ning keskuse ees juba järgmised plakatid ja korvikesed. Tipp-poliitikud Jüri Ratas (KE), Urmas Rein­salu (Isamaa) ja Raimond Kaljulaid (SDE) meelitasid oma kohaloluga telkidesse huvilisi juurdegi.

«Inimesed on nii rõõmsad. Absoluutselt pole seda, et ärge tülitage. Pigem on üllatav see, et inimesed tahavad ise suhelda, eelkõige eakamad,» rääkis reformierakondlane Õnne Pillak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles