Apteegid pakuvad tõhustusdoose

BNS
Copy
Apotheka Eestis
Apotheka Eestis Foto: Elmo Riig / Sakala

Sellest nädalast pakuvad apteegid ka Covid-19 vaktsiini tõhustusdoose ning tasuta gripi vastu vakstineerimist 65-aastastele ja vanematele inimestele.

Covid-19 tõhustusdoosi saavad 65-aastased ja vanemad inimesed teha kuus kuud peale vaktsineerimiskuuri lõpetamist tingimusel, et nad ei ole põdenud Covid-19. Samuti saavad kuue kuu möödumisel teha tõhustusdoosi kõik tervishoiu-, sotsiaal- ja haridustöötajad.

Teisetel alla 65-aastastel inimestel peab vaktsineerimiskuurist olema enne tõhustusdoosi tegemist möödas 8 kuud.

Covid-19 läbipõdenud inimestele tõhustusdoose ei soovitata.

Teenust pakutakse 24 apteegis üheksas maakonnas. Apteekides on ennast Covid-19 vastu vaktsineerinud üle 8600 inimese.

Saab ka gripisüsti

Gripi vastu vaktsineerimisega alustasid apteegid sel aastal juba neljandat korda, teenust pakutakse Eestis 30 apteegis. Apteegis alustati vaktsineerimisega alates 4. oktoobrist ning esialgu oli teada, et tasuta gripi vastu vaktsineerimist pakutakse 65-aastastele ja vanematele inimestele vaid perearsti juures. 

Apteegis kasutatakse vaktsineerimiseks neljavalentset süstitavat gripivaktsiini ning valitud apteekides on saadaval ka lastele mõeldud ninna pihustatav gripivaktsiin.

Vaktsineerimiseks on vajalik eelregistreerimine, rohkem infot leiab vaktsineeriapteegis.ee lehelt.

Covid-19 ja gripi vastu vaktsineerimine apteekides on planeeritud kuni aasta lõpuni, vajadusel jätkatakse vaktsineerimist ka uuel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles