Anneli Ott vastuseks kriitikale: seisan piirangute aruteludel kultuurivaldkonna eest

Copy
Kultuuriminister Anneli Ott.
Kultuuriminister Anneli Ott. Foto: Elmo Riig / Sakala

Etendusasutuste liit saatis teisipäeval kirja peaminister Kaja Kallasele, milles oli mitmeid etteheiteid kultuuriministrile. Need puudutasid nii piiranguid kui palgapoliitikat.

Vastuseks kriitikale teatas kultuuriminister Anneli Ott sotsiaalmeedia vahendusel, et nii keskerakonnas kui koalitsioonis otsitakse piirangute aruteludel alati võimalusi kultuurivaldkonna võimalikult avatuna hoidmise eest. Minister kinnitas, et kõik otsused tehakse laiapõhjaliselt, arvestades lisaks ka terviseameti ja teadusnõukoja soovitusi.

Ott kirjutab, et palga teemal on ta kohtunud etendusasutuste juhtidega ning selgitanud riigieelarve kokkuleppeid ja võimalusi. Eesmärk on hoida tasakaalu, et ebavõrdsus Eesti keskmise brutopalga ja kõrgharidusega kultuuritöötaja miinimumpalga vahel ei kasvaks veelgi. Viimasel kahel aastal ei ole miinimumpalk tõusnud ning kultuuritöötajate ootus ja sõnum minule on selgelt see, et 100-eurone palgatõus on väga vajalik.

Veel seisab postituses, et kultuurivaldkonna vajaduste kompenseerimiseks võtsid nad kevadel 42 miljoni euro suuruse lisaeelarve, millega on toetatud kultuurivaldkonna asutusi, organisatsioone, loovisikuid ja ettevõtteid praeguse kriisiga toimetulekul, taastumisel ning kriisi pikaajaliste mõjudega kohanemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles