Reformierakond sai oma tahtmise, Kiik armuaega (8)

Anna Ploompuu
, ajakirjanik
Copy
Kuigi tegu oli valitsuse üksmeelse otsusega, tutvustas plaane ajakirjanikele vaid peaminister ja Reformierakonna juht Kaja Kallas.
Kuigi tegu oli valitsuse üksmeelse otsusega, tutvustas plaane ajakirjanikele vaid peaminister ja Reformierakonna juht Kaja Kallas. Foto: Sander Ilvest

Ehkki varem seisis Keskerakond vaktsineerimata inimeste täiendavate piirangute vastu, jõuti kaks päeva pärast kohalike omavalitsuste volikogude valimisi Reformierakonnaga kokkuleppele. Kuigi tegu oli valitsuse üksmeelse otsusega, tutvustas plaane ajakirjanikele vaid peaminister ja Reformierakonna juht Kaja Kallas.

Tasub meenutada, et veel eelmisel nädalal seisid valitsusparteid veelahkmel ning üksmeelt, kuidas üha kriitilisemaks muutuvas koroonaolukorras edasi minna, ei paistnud. Ka andis tervise- ja tööminister Tanel Kiige väljavahetamisele hoogu juurde peaminister Kaja Kallas, märkides, et kui haiglaravi võimekus kriitilise piirini jõuab, on Kiik valmis poliitilise vastutuse võtma.

Uuel nädalal, täpsemalt eile jõudis valitsus pärast tundidepikkust arutelu kokkuleppele edasistes sammudes. Ehkki otsust esitleti kui valitsuse üksmeelsest kompromissi, on otsused selgelt Reformierakonna ettepanekute nägu.

Võrreldes eelmisel nädalal välja pakutud seisukohti ning eilseid otsuseid, on näha, et motivatsioonipaketis, mis peaks viitama Keskerakonna soovile, esitletakse ettepanekuid, mis olid nii Keskerakonna kui ka Reformierakonna lahendustena välja pakutud. Täpsemalt nii perearstide kui ka kohalike omavalitsuste premeerimine ja toetamine vaktsineerimiseesmärkide täitmisel.

Teisalt sai heakskiidu Reformierakonna esitatud ettepanek piirata vaktsineerimata inimeste osasaamist meelelahutusüritustest. ​

Keskerakonna ettepanekutest jäid välja nii sajaeurone toetus üle-60-aastasele, kes esmase vaktsineerimiskuuri läbib või tõhustusdoosi teeb, ning ka näiteks vaktsiinitakso pilootprojekt. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles