Valitsus otsustas, et esmaspäevast rakenduvad täiendavad koroonapiirangud, näiteks ei piisa paljudesse kohtadesse sisenemiseks enam pelgalt negatiivsest koroonatestist, vaid peab näitama vaktsineerimispassi või läbipõdemise tõendit. Lisaks võeti vastu, et pärast koolivaheaega hakkab kehtima uus lihtsustatud karantiini kord: senise kahe testi asemele tuleb vaid üks, PCR-test. Kaob ka testimise vanusepiirang.

Uue meetmena otsustas valitsus, et nendesse kohtadesse, kuhu seni pääses negatiivse testiga, Covid-19 digitõendiga või läbipõdemise tõendiga, alates esmaspäevast, 25. oktoobrist enam negatiivse tõendiga ei pääse; nii jääb see vähemalt 10. jaanuarini. Nendes kohtades, kus peab olema viirustõendite kontroll, on tungiv soovitus kanda maski. Ühtlasi saab terviseamet loa sulgeda need asutused, mis piirangute reeglitest kinni ei pea.

«Meil on probleem haiglavõrguga, haiglates on aina rohkem inimesi,» põhjendas peaminister Kaja Kallas (RE) ja lisas, et enamik haiglasse sattunutest on vaktsineerimata. Peaminister ütles, et haiglad tegutsevad viimase piiri peal ning suure pinge all. «Üle 94 protsendi intensiivravis olevatest inimestest on vaktsineerimata, seetõttu tuleb piirata vaktsineerimata inimeste ringiliikumist, sest see on nende jaoks väga ohtlik,» täiendas peaminister.

Ta rõhutas, et vaktsineerimise eest riik eraisikutele raha maksma ei hakka, kuna sellel võib olla vastupidine mõju. «Inimesed võivad hakata vaktsineerimisega ootama, kuni raha maksma hakatakse, või isegi ootama, et hakatakse selle eest rohkem raha maksma,» tõdes Kallas. Miks kehtivad piirangud just 10. jaanuarini?

Kommentaarid (15)
Copy