Riigikohtu hoonesse pääsemise kord muutub rangemaks

BNS
Copy
Riigikohtus ei võtnud kaitsja kaebust arutusele.
Riigikohtus ei võtnud kaitsja kaebust arutusele. Foto: Margus Ansu / Postimees

Koroonaviiruse laialdase leviku tingimustes karmistab riigikohus kolmapäevast oma hoonesse pääsemise korda.

Riigikohtu hoonesse sisenemisel esitavad kõik külastajad kolmapäevast pääslas tõendi, mis kinnitab vaktsineeritust Covid-19 haiguse vastu või pooleliolevat vaktsineerimiskuuri; Covid-19 haiguse läbipõdemist; Covid-19 vaktsineerituga võrdsustatust; SARS-CoV-2 testi negatiivset tulemust, mis ei ole vanem kui 72 tundi või SARS-CoV-2 testist vabastatust.

Riigikohtu külalised esitavad tõendi igakordsel sisenemisel. Riigikohtu külalisi, nende hulgas eksamile, nõupidamisele, koolitusele tulijaid või koolitajaid, kellel tõend puudub või kes ei soovi tõendit esitada, riigikohtu hoonesse ei lubata. Tõendi esitamise kohustus ei laiene alla 18-aastastele isikutele.

Riigikohtu hoonet või selles toimuvaid üritusi teenindavaid isikud, kellel tõend puudub või kes ei soovi seda esitada, lubatakse vaid hädavajaduse korral teenuse osutamise ajaks riigikohtu hoonesse, kui nad kannavad maski. Samad reeglid kehtivad ka avaliku kohtuistungi pidamisel, kui kolleegium ei ole teisiti otsustanud.

Majas viibimisel järgitakse hajutatuse nõuet, mis tähendab ühe-kahemeetrist distantsi hoidmist kõikides üle 15 minuti kestvates olukordades samas ruumis viibivate inimeste vahel.

Hoones on olemas täiendavad ohutusvahendid, sealhulgas maskid üldkasutatavates ruumides. Ilmsete nakkushaiguse tunnustega külalisi hoonesse ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles