Politsei kontrollib kaebusi häälte ostmise kohta (1)

Copy
Tago Trei.
Tago Trei. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Valimistega seoses sai politsei sadakond teadet ja vihjet võimalikest rikkumistest, neist paljud olid seotud valimisreklaamide kahjustamisega, mille osas on alustatud kümmekond väärteomenetlust. Samuti laekus teateid võimalikust inimeste mõjutamisest hääleotsuse tegemisel.

Politsei-ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Tago Trei rääkis, et teateid võimalikust häälte ostmisest sai politsei nii Ida-, Lõuna- kui ka Lääne-Eestist.

Väidetavalt pakuti hääle eest nii alkoholi kui ka sularaha, alustades 5 eurost. Ka laekusid mõned vihjed selle kohta, et inimene transporditi valimisjaoskonda ning paluti tal hääl anda konkreetse kandidaadi poolt, teateid tuli ka võõra ID-kaardi kasutamisest.

Trei sõnas, et mõne juhtumi puhul on politsei juba ka kindlaks teinud, et seadust ei rikutud. Samas algatati Harjumaal kriminaalasi, et kontrollida infot, nagu oleks valimistel hääletatud teiste inimeste isikut tõendava dokumendiga. 

«Valimiste ajal on tavapärane, et politsei saab palju teateid ja vihjeid võimalikest rikkumistest ning need valimised ei olnud erand. Positiivne on, et inimesed annavad teada juhtumitest, mis näivad neile kas ebaausad või ebaeetilised. Politsei suhtub kõikidesse sellistesse vihjetesse väga tõsiselt,» lausus Trei.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles