Tallinnas algas õpetajate vaktsineerimine tõhustusdoosidega

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Mailiis Ollino

Eilsest algas Tallinna koolitöötajate vaktsineerimine tõhustusdoosidega, praeguse seisuga soovib kolmandat doosi juba üle 1200 koolitöötaja enam kui 30 koolis.

«Õpetajate revaktsineerimine on ülioluline, et õppetöö saaks jätkuda ja lapsed saaksid võimalikult palju osaleda kontaktõppes,» ütles Tallinna koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik.

Haigestumine on tõusuteel – ulatuslikud koroonakolded on eilse seisuga 46 Tallinna koolis, kusjuures ainuüksi kahe nädalaga on see arv suurenenud 22 võrra. Lisaks veel rohkesti üksikjuhtumeid, lisas Öpik.

«Alla 12-aastaseid lapsi vaktsineerida ei saa, kuid haigestuvad nemadki. Seega on õpetajate vaktsineerimine vajalik nii nende endi kui ka õpilaste kaitseks ja algav koolivaheaeg on selleks väga hea aeg,» selgitas ta.

Eelmise nädala seisuga oli Öpiku sõnul haigestunud üle 70 õpetaja. «Nädalatagusega võrreldes oli see arv tõusnud 22 võrra ja tõenäoliselt on selle nädala numbrid veelgi suuremad,» ütles Öpik.

Tallinnas kasvas haigestunud õpilaste arv nädalaga 222-lt 291-le ning haigusjuhtumitega klasside arv 161-lt 203-le. «Vaktsineerimine aitab tõendatult kaasa viiruse leviku pidurdamisele. Haigestumist see täielikult ei välista, kuid haiguse kulg on vaktsineeritud inimestel enamasti oluliselt kergem,» toonitas Öpik.

Tõhustusdoosi saavad teha haridustöötajad, kellel on eelmise vaktsiinikuuri lõppemisest või haiguse läbipõdemisest möödunud vähemalt kuus kuud.

Eelistatult soovitakse vaktsineerimisbrigaadi kooli ning koolivaheaja paiku käibki brigaad kohapeal ligi 30 koolis. Samuti on koolitöötajatel mugav saada oma tõhustusdoos koolivaheajal Tallinna vaktsineerimistelkides.

Kolmanda doosiga on juba vaktsineeritud Iru hooldekodu kliendid ja peagi ka töötajad. Lähiajal alustatakse lasteaiatöötajate ja seejärel sotsiaaltöötajate revaktsineerimisega.

Alates sellest nädalast muutis terviseamet lähikontaktsete kaardistamise ja teavitamise korda. Koolid kaardistavad nüüd ise haigestunud õpilase lähikontaktseid ja teavitavad lapsevanemaid nii lihtsustatud karantiinist kui ka isolatsiooni pikkusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles