Pahatahtlik domeeniärimees kiusab Eesti presidente (7)

Karel Reisenbuk
, ajakirjanik
Copy
Veebileht alarkaris.ee. Domeeni reklaamitakse kui kellelegi araabia kaupmehele kuuluvat.
Veebileht alarkaris.ee. Domeeni reklaamitakse kui kellelegi araabia kaupmehele kuuluvat. Foto: FOTO: Kuvatõmmis

«Oman domeeni kerstikaljulaid.ee. Mõtlesin, et ehk Proua President on huvitatud selle domeeni omistamisest. Sel juhul oleks domeen kindlates kätes ja oleks välistatud tulevikus domeeni väärkasutamine.» Sellise kirja saab 2017. aastal Vabariigi presidendi kantselei ühelt Eesti mehelt. Kantselei asus seejärel temaga suhtlusesse.

Nagu selgus, oli domeeniärimees 2016. aastal kaks päeva enne Kersti Kaljulaidi ametisse vannutamist registreerinud Kaljulaidi nimega identse domeeninime. Toonane vabariigi presidendi kantselei esindaja Taavi Linnamäe nõustus vastuskirjas omandamispakkumisele domeeninime üleandmisega niimoodi, et registreerijale hüvitatakse üleandmisega kaasnevad otsesed kulud.

Seepeale palus domeeniärikas täpsustada, mida otseste kulude all täpselt silmas on peetud. Linnamäe siis selgitas mehele, et otseste kulude all peetakse silmas domeeni esialgse registreerimise ja hilisema ümberregistreerimisega kaasnevaid kulusid. Seepeale saabus presidendi kantselei meilile järgnev kiri: «Kuna ma tean, et olete ärimees, siis peaksite mind veidikenegi mõistma, miks see ei ole mõistlik lahendus minu jaoks. Ehk leiame koos parema lahenduse?»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles