Lutsar Kallasele ja Aabile: piirangud kehtestab ikka valitsus, mitte aga teadusnõukoda (8)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Jaak Aab, Irja Lutsar ja Kaja Kallas. Fotod: Gert Tali, Remo Tõnismäe ja Sander Ilvest.
Jaak Aab, Irja Lutsar ja Kaja Kallas. Fotod: Gert Tali, Remo Tõnismäe ja Sander Ilvest. Foto: Kollaaž

Peaminister Kaja Kallas (RE) ja riigihalduse minister Jaak Aab (KE) rääkisid sel nädalal Postimehele, et valitsust nõustav teadusnõukoda ei pakkunud riigijuhtidele möödunud nädalal välja mitte ühtegi koroonameedet. Ometi kirjutas Postimees eelmise nädala kolmapäeval nõukoja uutest ettepanekutest.

«Eelmisel nädalal ütles teadusnõukoda veel, et täiendavaid piiranguid ei ole vaja. Aga juba siis oli see tunne, et kahjuks me peame täiendavaid samme astuma. Nüüd on need otsused tehtud,» rääkis peaminister Kaja Kallas eile Postimehele.

Riigihalduse minister Jaak Aab kinnitas Postimehe saates «Otse Eloga» Kallase sõnu, et nõukoda ei pooldanud möödunud nädalal koroonapiiranguid. «Ei ühtegi. Kontrollige üle, küsige Irja Lutsari käest,» lausus Aab.

Õrn teema enne valimisi

Politoloog Tõnis Saarts rääkis saates «Otse Eloga», et need, kes poliitikat jälgivad, teavad suurepäraselt, et enne valimisi ei soovitud inimesi koroonapiirangutega häirida. «Oli teada, et see tekitab konflikti,» lisas Saarts.

Ta ütles, et oleks tahtnud näha erakonda, kes oleks olnud nii sirgeselgne ja julgenud koroonapiirangud enne valimisi kehtestada, riskides oma toetuse vähenemisega. «Ma oleks olnud üllatunud, kui ka mõnedest teistest erakondadest koosnev koalitsioon oleks käitunud teisti,» sõnas Saarts.

«Oodati, et kui valimised läbi saavad, siis krutitakse need piirangud rangemaks. Kuigi teatud indikatsioone, et see võib juhtuda, anti ka enne valimisi,» jätkas ta ja lisas, et sõnumid olid samas segased ja ka kommunikatsioon ei olnud kõige parem.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles