USA välisminister viibib kahepäevastel kõnelustel Colombias

Copy
Antony Blinken Colombias.
Antony Blinken Colombias. Foto: LUISA GONZALEZ

USA välisminister Antony Blinken viibib kahepäevastel kõnelustel Colombias, et laiendada võitluses demokraatia edendamise eest Ühendriikide suhteid ka väljaspool tavapäraseid julgeolekutoetusi.

Blinken kohtus kolmapäeval Casa de Narino palees riigi parempoolse liidri Ivan Duque ja teiste kõrgete riigiametnikega läbirääkimistel, mis keskenduvad president Joe Bideni võtmeprioriteetidele, milleks on kliimamuutused ja migratsioon.

Blinken kohtub Bogotas tegelikult ministritega kogu regioonist, kui järsult on taas kasvamas Ühendriikidesse pürgivate meeleheitel haitilaste arv.

Brasiilia president Jair Bolsonaro ja tema Colombia ametivend Duque teatasid päev varem, et lähevad ÜRO järgmisele kliimatippkohtumisele vastu ühtsena Amazonase vihmametsa kaitsel. Cop26 kliimakonverents algab 31. oktoobril Glasgows ja vältab kaks nädalat.

Duque ütles, et riigid, mis jagavad Amazonast – maailma suurimat vihmametsa – kannavad «ühemõttelist sõnumit vajadusest seda piirkonda kaitsta».

Colombia presidendi maksureformi vastu puhkesid aprillikuus vägivaldsed protestid.

Meeleavalduste käigus hakati nõudma politseirepressioonide lõpetamist ning hoolivamat poliitikat koroonapandeemia mõju leevendamiseks. Üle 40 protsendi Colombia 50 miljonist elanikust vireleb allpool vaesuspiiri. Rahvusvaheline kogukond on protestijate suhtes kasutatud jõumeetmed hukka mõistnud. Surma sai üle 60 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles