Isamaa alustas Elvas võimukõnelusi EKRE ja Keskerakonnaga (1)

BNS
Copy
Elva vald Juhani Jaeger
Elva vald Juhani Jaeger Foto: Sille Annuk

Elvas valimised võitnud Isamaa alustas kolmapäeval võimukõnelusi Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) ja Keskerakonnaga.

Esimesel läbirääkimisetapil keskenduti tulevaste partnerite peamistele valimislubadustele. Eesmärk on moodustada järgmiseks neljaks aastaks võimukoalitsioon Elva vallas ning leida ühine tegevuskava valimistel kandideerinud programmide elluviimiseks.

Isamaa delegatsiooni juhi Juhani Jaegeri sõnul on programmide ühisosa selgelt tunnetatav. «Valimislubadused kannavad endas alati teatud väärtusi, näiteks pikaajalise visiooni rõhutamist, keskendumist keskkonnale või tuge vajavatele elanikkonnagruppidele ja valdkondadele. Tänane päev näitas, et tahe koos edasi minna on tugev ning uus värske meeskond asub peagi teostama vallale olulisi projekte, kasvõi kauaoodatud ujulat,» ütles Jaeger.

EKRE delegatsiooni juht Aivar Õun toob planeeritava koostöö juures esile valijate enamiku ootuse. «Elva valla elanikud on läbi valimistulemuse märku andnud, et soovivad võimuvahetust. Meil lasub kohustus see ellu viia,» lisas Õun.

Eesti Keskerakonna esindaja Peeter Laasik sõnul näitas läbirääkimiste esimene päev partnerite ühiseid eesmärke Elva jaoks olulistes küsimustes. «Eraldi soovin rõhutada üksmeelt valla erinevatesse piirkondadess investeeringute tegemises ning rõhuasetust inimeste tervisele ning heaolule,» märkis Laasik.

17. oktoobril lõppenud kohalike omavalitsuste volikogude valimiste tulemusena võitis valimised Elva vallas Isamaa, saades 29-liikmelises volikogus kaheksa kohta. Sellele järgnes EKRE, saades seitse mandaati ning Keskerakonnal on kaks kohta uues volikogus. Uus volikogu koguneb pärast valimistulemuste ametlikku kinnitamist esimesele koosolekule, kus valitakse volikogu esimees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles