Vangidest on vaktsineeritud 78 protsenti

BNS
Copy
Viru vangla.
Viru vangla. Foto: SANDERI LVEST

Vangidest on vaktsineeritud 78 protsenti, nende hulgas on ka vahistatud.

Praegu saab vange külastada, kui külastajal on vaktsineerimistõend või värske negatiivne test. Järgmisest nädalast registreeritakse kokkusaamistele ainult vaktsineerimistõendiga või arstitõendiga selle kohta, et konkreetset külastajat tervislikel põhjustel vaktsineerida ei saa.

Tulenevalt koroonaviiruse leviku kõrgest riskitasemest kehtivad vanglates kokkusaamistele tulijatele rangemad nõuded enda nakkusohutuse tõestamiseks. Enne vanglasse kokkusaamistele tulekut palutakse kõigil tutvuda kehtivate lühiajalise ja pikaajalise kokkusaamiste reeglitega.

Kinnipeetavate lähedased saavad kokkusaamistele registreerumise kohta infot küsida Tallinna vanglas telefonil 612 7539, Tartu vanglas telefonil 750 0839 ja Viru vanglas telefonil 663 7900.

Vangis viibiva lähedase kohta info saamiseks palutakse saata digiallkirjastatud vormil küsimus vastava vangla aadressile viruv.info@just.ee, talv.info@just.ee, tartu.vangla@just.ee.

Lähedastele jagatakse infot tingimusel, et vang on andnud selleks oma nõusoleku. Kui vangla on tuvastanud küsija isiku ning saanud vangilt nõusoleku enda terviseandmeid lähedasele jagada, vastab vangla vangi tervist puudutavatele küsimustele hiljemalt järgmise tööpäeva lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles