NÄDALA RESTORAN Vanasse viinavabrikusse sööma! Pitsa on seal priima

Britt Rosen
Copy
Habaja Viinavabriku boheemlik õu. Paremal varjualuses asub saviahi, kus küpsetatakse pitsat. Maja kaugemas otsas on pererahva kodu.
Habaja Viinavabriku boheemlik õu. Paremal varjualuses asub saviahi, kus küpsetatakse pitsat. Maja kaugemas otsas on pererahva kodu. Foto: Britt Rosen

SÖÖGIKOHT. Kui suure linna tuled ja kokakunst enam ei peibuta, sõitke betooni vahelt välja. Näiteks Habaja Viinavabrikusse. Viina seal ei pakuta, lopsakat pitsat aga küll.

Põhja-Eesti maitsete aasta tuules peatub sõrm maakaardil Habaja täpikese kohal. Mis kellani te õueköögis pitsat küpsetate? Kuueni. Kas kala ja krõbekartul on ka menüüs? Jaa. Kas pangakaardiga maksta saab? Jah. Aga pange soojalt riidesse, tuul on täna vali ja söömine õues.

See hooliv sõna kõrvus, võtame pühapäevalõunaks suuna Kose valda Habaja Viinavabrikusse, Tallinnast poole tunni autosõidu kaugusele. Seal, vana Habaja mõisa viinavabrikus tegutseb käsitööveinikoda ja nädalalõputi pitsakohvik, mille ehedaid puuvilja- ja marjaveine ning tummiseid saviahju pitsasid kiidavad toiduentusiastid ammuilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles