Ringkonnakohus ei rahuldanud Tallinna Sadama kaubaoperaatori kaebust

BNS
Copy
Ringkonnakohus andis õiguse vallale
Ringkonnakohus andis õiguse vallale Foto: Kristjan Teedema

Tallinna ringkonnakohus jättis reedel rahuldamata Worldwide Caro Establishmenti (WCE) Tallinna Sadama vastu esitatud hagiavalduse apellatsioonikaebuse.

2018. aasta 30. mail esitas WCE Harju maakohtule AS-i Tallinna Sadam vastu hagiavalduse, milles nõudis koostöölepingus minimaalse kaubamahu vähendamist tagasiulatuvalt alates 2015. aastast ja aastate 2015–2017 eest tasutud leppetrahvide kogusummas 450 000 eurot tagastamist koos kogunenud viivistega, teatas Tallinna Sadam börsile.

Harju maakohtu tänavuse aasta 19. jaanuari otsusega jäeti hagiavaldus rahuldamata ja menetluskulud WCE kanda. WCE esitas apellatsioonkaebuse ringkonnakohtule, kes otsustas 22. oktoobril jätta kaebus samuti rahuldamata. Ringkonnakohtu otsus ei ole veel jõustunud, WCE võib otsuse edasi kaevata 30 päeva jooksul selle kättesaamisest.

WCE on Tallinna Sadama kaubaoperaator, kellele kuulub Muuga sadamas viljaterminal ja kes tegeleb teravilja käitlemisega. Vastavalt pikaajalisele kehtivale koostöölepingule on WCE minimaalne kaubatasu kohustus 310 000 eurot aastas, mille mittetäitmisel kohustub WCE tasuma Tallinna Sadamale leppetrahvi kohustusliku ja tegeliku kaubamahu täitmise tulemusena kujuneva kaubatasu summa vahe ulatuses.

Tallinna Sadama ja tema õigusnõustajate hinnangul ei ole nõue põhjendatud ning kohustuse tekkimine ei ole tõenäoline, mistõttu ei ole Tallinna Sadam nõude katteks eraldist moodustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles