Koroonaprotest lõi Tallinna volikogus kaardipaki segi (5)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Kairet Remmak-Grassmann.
Kairet Remmak-Grassmann. Foto: Konstantin Sednev

Tallinna linnavolikogu liikme Kairet Remmak-Grassmanni lahkumine EKRE ridadest tähendab, et Tallinna volikogu koalitsioonikõnelustele on lisandunud üks muutuja. Keskerakonnal on absoluutse ülekaalu saamiseks vaja vaid kahte lisahäält, praegu fraktsioonitu Remmak-Grassmann plaanib enda sõnul hääletada üksnes oma südametunnistuse järgi.

Tallinna linnavolikogu liige Kairet Remmak-Grassmann astus EKRE liikmeks rohkem kui kaheksa aastat tagasi. Varem Reformierakonda valinuna võlus teda uue erakonna eestimeelsus ning kõik tundus selle juures sümpaatne, rääkis ta Postimehele. Ta aitas õhinal erakonda üles ehitada ning oli kuni läinud nädala lõpuni ka selle Pirita osakonna ja Ida-Tallinna ringkonna juht.

Nüüd on see kõik värske minevik, kuigi juba paar aastat tagasi hakkas Kairit Remmak-Grassmannile tunduma, et ta pole päris õiges kohas.

Kohalikel valimistel oli ta väljas kolme teemaga. Esiteks Pirita detailplaneeringud, sest kogukond ootab tema sõnul, et ta aitaks planeeringuid sellises mahus takistada. Teiseks lubas ta seista kindlalt selle eest, et Tallinna tuleks koolikohti juurde. Kolmandaks lubas ta panna piiri ebavõrdsusele omastehoolduses: järeltulijatega eakad peavad selle eest maksma üsna ränka hinda, samas kui ilma lasteta eakad seda tegema ei pea.

Remmak-Grassmann: «Ma juba teadlikult hoidsin enne valimisi ennast eemal EKRE põhilubadustest, näiteks mis olid: seisame mošeede vastu, ehitame õhutrammi ja vihkame kõiki.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles