Tuleva aasta võidupüha paraad toimub Kuressaares

BNS
Copy
2021. aasta võidupüha paraad Paides.
2021. aasta võidupüha paraad Paides. Foto: Dmitri Kotjuh

Saaremaa vallavalitsus teatas, et president Alar Karis andis neile teada soovist, et 2022. aastal toimuks võidupühale pühendatud paraad 23. juunil Kuressaares.

Kaitseliidu teatel on paraadi korraldajaks tuleval aastal Lääne maakaitseringkond, mis hõlmab Lääne, Pärnu, Saare ja Hiiu maakondaning tulipunktis Kaitseliidu Saaremaa malev ja Kuressaare.

Paraadi toimumise täpne asukoht ja osalejad selguvad planeerimise käigus, tavapäraselt on sinna tulemas Lääne maakaitseringkonna esindajad Kaitseliidust, Naiskodukaitsest, Kodutütardest ja Noortest Kotkastest, aga ka liitlaste ja partnerjõustruktuuride esindajad ja orkestrid.

Paraadile lisaks toimuvad erinevad näitused ja kontserdid.

Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu sõnul on tegemist väga toreda ja kauaoodatud teatega. «Saaremaa ja saarlaste jaoks oli eriline 2006. aasta võidupüha, kui võõrustasime Eesti esimest ja seni ainsat mereparaadi. 16 aastat hiljem jõuab suur paraad taas meie kodusaarele, kuid seekord Kuressaare linna,» ütles Tuisk.

Vallavanem lisas, et kogu Eesti riigi jaoks olulise ürituse kordaminek sõltub eelkõige koostööst. «Selleks on vaja nii kohalike elanike ja ettevõtjate toetust kui ka partnerlust paraadi korraldajatega,» sõnas Tuisk. «Loodetavasti on võidupüha paraad Kuressaares meeldejääv nii saarlastele kui ka meie külalistele.»

Võidupüha paraadi korraldab Kaitseliit. Tänavu toimus paraad Paides ja sellel oli ligi 800 osalejat Kaitseliidu, kaitseväe, jõuametkondade ja liitlaste üksustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles