Tallinna ringteel muutub liiklus 2,7 miljoni euro eest nutikaks (1)

BNS
Copy
Kanama viadukt
Kanama viadukt Foto: Sander Ilvest

Transpordiamet paigaldab Väo liiklussõlmest Kanama viaduktini seni suurima intelligentse transpordisüsteemi (ITS), liikluslahendus peaks valmima 2022.–2023. aastal ning see läheb maksma üle 2,7 miljoni euro.

Projekti käigus paigaldatakse üleeuroopalises transpordivõrgus (TEN-T) oleva Tallinna ringtee esimesele 30 kilomeetrile targa tehnoloogia lahendused, mis juhivad ja seiravad liiklust ning teavitavad liiklejaid.

Esimeses järgus paigaldatakse 2022. aastal muutuvteabega märkidega piirkiiruste lahendus koos liikluse monitoorimise ja sõidukite infovahetust võimaldavate seadmetega. Teises etapis 2023. aasta jooksul muutub kogu 30 km teelõik dünaamiliselt liiklusjuhitavaks. 

Transpordiameti intelligentsete transpordisüsteemide projektijuhi Mari-Liis Sepa sõnul on tegemist ameti seni suurima ITS projektiga. «See ei ole lihtne objekt – paigaldatakse suuri raamkonstruktsioone ja umbes 7 kilomeetrit elektrikaableid,» ütles Sepp. «Lisaks käivad tööd suure liiklussagedusega Tallinna ringteel, kus on mitukümmend tuhat sõidukit ööpäevas, ka suur raskeveokite osakaal,» märkis ta.

Töid teeb KiirWarren.KL ning need peaksid lõppema 2023. aasta augustis. Projekt läheb maksma 2 715 622 eurot, millest 33 protsenti tuleb Euroopa Liidu transpordiprogrammist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles