Aasta ajakirjaniku tiitlile esitati kaheksa kandidaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ajalehed.
Eesti ajalehed. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) ajakirjanduspreemiate konkursile esitati aasta ajakirjaniku tiitlile kaheksa kandidaati.

EALLi esindaja ütles BNSile, et kokku esitati konkursile 466 tööd. Möödunud aastal konkureeris 399 tööd.

Aasta ajakirjaniku tiitlile esitati kaheksa kandidaati, mullu oli kandidaate seitse. Võrdselt kaks kandidaati on esitatud Eesti Ekspressist ja Eesti Päevalehest, ühe kandidaadiga on esindatud Maaleht, Postimees, Äripäev ja Meie Maa.

Uuriva ajakirjanduse auhinnale esitati 20 tööd (mullu 16), neist viis Äripäevast ja Postimehest, neli Eesti Ekspressist, kaks Eesti Päevalehest ning võrdselt üks Maalehest, Meie Maast, Virumaa Teatajast ja Valgamaalasest.

Noore ajakirjaniku preemiale kandideerib 15 (mullu 12) ja parima uudisloo kategoorias 60 tööd (mullu 64), sealhulgas 29 maakonnalehtedest.

Parima arvamusloo kategoorias esitati preemiale 79 tööd (mullu 53), neist 23 maakonnalehtedest, ning olemusloo kategoorias 94 tööd (mullu 91), neist 49 maakonnalehtedest.

Uudisfoto preemiale esitati 93 tööd (mullu 70), neist 37 maakonnalehtedest, ning olemusfoto kategoorias, kus võistlustööd koosnevad kuni kuuest fotost, kokku 97 tööd (mullu 86), sealhulgas 36 maakonnalehtedest.

Aasta ajakirjaniku peapreemia saab kirjutav ajakirjanik oma viimase aasta silmapaistva töö eest. Preemia suurus on 70 000 krooni, millele lisandub hinnaline meene.

Pressipreemia konkursil nimetatakse tänavuse aasta ajakirjanduse parim uudis, arvamus, olemuslugu, uudisfoto ja olemusfoto. Samades kategooriates antakse auhinnad ka maakonnalehtede arvestuses.

Iga pressipreemia auhinna võitja saab diplomi ja 10 000 Eesti krooni suuruse preemia. Iga kategooria parim maakonnalehe kirjutis ja foto saab 5000 krooni suuruse preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles